:: Mercatore ::
1/28/2005
Gezegend
Mensen met een wakker oog (ik weet het, die soort is dun gezaaid in deze tijden van stress en examens) hebben sinds gisteren een nieuw knopje in mijn "gebruikte technologieën" opgemerkt: Digibless, holy water for your files. (voorlopig van nogal slechte kwaliteit maar soit). Voor mensen met een stel minder opmerkzame kijkers: scrollt neder ende stelle het wonder Gods vast.
Sinds gisteren is deze website dus officieel gezegend, halleluya! De wegen van de Heer zijn niet alleen ondoorgrondelijk maar ze leidden me een paar dagen geleden ook naar Digibless. Op de site is onder andere een lijstje van gezegende webstekken te vinden met daaronder belgium.be, sport.be en zelfs eurobilltracker.com, waar ik mij al enkele weken op begeef.

Het hoe en waarom van de site laat ik ze zelf prediken.

At our site you can have all of your electronic documents blessed with a blessing of your own choice, using our Holy Server. Here at DigiBless we have decided that it is time to bring God into the virtual world, and so we provide this service free to believers all around the world.

Zalig

now playing: Delirium - Heaven's Earth (Matt Darey Remix)
3 reacties
1/27/2005
Espresso
De Standaard heeft er een nieuw zusje bij sinds deze week. Op 24 januari verscheen het debuutnummer van de jongste VUM-spruit in de krantenwinkel. Ze kreeg als doopnaam Espresso mee en is naar eigen zeggen de eerste krant voor de internetgeneratie, ... wij dus.
Dinsdag kregen we hier op onze studentenhome de dinsdagseditie in de postbus geschoven, samen met twee bonnetjes, te gebruiken voor 11 februari, om er van nog dichterbij kennis mee te maken. Goeie zet zou ik zeggen. Student zijnde hebben we hier vooral nood aan snel nieuws, wat niet wilt zeggen dat het kwalitatief inferieur mag zijn. Ziehier mijn korte beoordeling, na 24 pagina's Espresso.
Op het eerste zicht lijkt Espresso een duplicaat van Metro, maar dan in een rood jasje, letterlijk en figuurlijk. Het krantje is dan ook een reactie van de VUM-groep op het succes van de gratis krant bij liefhebbers van snel nieuws. Niet alleen de lay-out maar ook de lengte van de teksten, de hoeveelheid foto's, het aantal pagina's en het formaat doen de link onvermijdelijk leggen. De krant is netjes ingedeeld in de categoriën binnenland - buitenland - geld - sport - livestyle, wat het geheel overzichtelijk maakt. Prijs van een krantje is een halve euro. 8/10 geef ik het voor de eerste kennismaking. Abonneren is voorlopig niet mogelijk staat in de colofoon te lezen, jammer.
3 reacties
1/18/2005
Robbie
Wielerfanaten onder ons hebben vast weken uitgekeken naar deze heugelijke dag, 18 januari. Voor het eerst sinds de allerlaatste wereldbekerwedstrijd ooit, De Ronde van Lombardije op 16 oktober laatstlede, strekte het internationale wegwielerspeleton nog eens de benen tijdens een koers van enige betekenis: de Tour Down Under, een rittenwedstrijd op Australische bodem, waar het op dit moment zomert. Om het land helemaal sportgek te maken is daar nu ook de Australian Open bezig.
De kersverse kampioen van dat land, Robbie McEwen wrong zich in de massaspurt als eerst over de dubbele witte lijn, liet daarmee meteen ook zijn eerste noemenswaardige overwinning van het nieuwbakken jaar optekenen en is ook de eerste leider in het tussenklassement. Boonen is direct gewaarschuwd en op achtervolgen aangewezen qua overwinningen dit seizoen, net als de andere spurtbommen als Zabel, Petacchi en Freire.
Ben je ook al nieuwsgierig naar wat de Pro Tour ons zal brengen?
1 reacties
1/17/2005
Toerist
Nadat ik op verplichte visite gegaan was bij een prof in Het Pand, dwaalde ik vandaag rond het middaguur af naar de Gentse binnenstad, waar in deze tijden de winkels worden platgelopen door hoofdzakelijk vrouwen die tijdens de solden speuren naar koopjes en andere buitenkansjes op confexioneel en ander gebied. Toegegeven, de meeste kooplustigen hebben op dit moment al lang hun slag geslaan. Dit jaar laat ik het zelf, om financiële redenen allemaal maar links liggen, hoewel ik de laatste jaren mijn neus niet meer optrek voor winkelen.
Als een volleerd toerist snoof ik de stadssfeer van Gent op en ging op zoek naar een agenda voor 2005. Het begon toch al wat dringend te worden. Op het moment dat ik mijn fiets sluit komt een onverzorgde man naar me toe gewandeld. Hij vraagt me of ik een sigaretje kan missen. Hij vangt bot bij mij. Ik besteed mijn geld liever aan nuttige doelen. Een vriendin van me heeft berekend dat ze de voorbije drie jaar zo'n 206000 oude belgische franken had opgerookt. Op dit moment is zo zo'n weekje gestopt. Van het verschieten waarschijnlijk. Volhouden Tine!
Nadat ik de Hema en de aanpalende winkel van Club mijn goesting qua agenda niet had gevonden, besloot ik mijn geluk te beproeven in de Fnac. Stomme zet eigenlijk want daar hebben ze dat niet, maar dat wist ik toen nog niet.
Het is een van mijn hobbies om te verdwalen in een boekenwinkel. Mijn aandacht werd getrokken door de Dante's Divina Comedia, De Waanzinninge Viertiende Eeuw van Barbara Tuchmann (dat eindelijk na vele maanden nog eens werd herdrukt) en nog enkele boeken over de Middeleeuwen waarvan de titels op dit moment reeds lijken ontsnapt te zijn uit mijn langetermijngeheugen. Toch liet ik ze netjes in de rekken staan tot er moment in mijn leven komt waarop de combinatie van tijd en geld in perfecte harmonie is, niets voor de eerste maanden vrees ik.
Ik besluit dan maar met lege handen kotwaarts te keren. Op de trap tussen de boeken/cd's en de uitgang staan echter een massa exemplaren van enkele cd's te koop voor een luttele 7,5 euro. Daaronder zijn ondermeer One Armed Bandit van Zornik, Het beste van Gorki, Tourist van StGermain en de soundtrack van Le fabuleux destin d'Amélie Poulin. De eerst en de laatste heb ik al. Geld voor de twee andere heb ik niet, dus ik besluit om slechts ééntje aan mijn cd-collectie toe te voegen: Tourist van StGermain. Hoewel ik slechts Rose Rouge en Sure Thing kende nam ik toch het risico. Ik heb het me nog geen moment beklaagd, het is een pracht van een album, zelfs na drie keer helemaal luisteren. Een aanrader!
5 reacties
1/15/2005
Liefs
    

LOVELOVELOVE LOVELOVELOVE
LOVELOVELOVELOVE LOVELOVELOVELOVE
VELOVELOVELOVELOVEL OVELOVELOVELOVELOVE
LOVELOVELOVELOVELOVEL OVELOVELOVELOVELOVELO
VELOVELOVELOVELOVELOVEL OVELOVELOVELOVELOVELOVE
LOVELOVELOVELOVELOVELOVELOVELOVELOVELOVELOVELOVE
LOVELOVELOVELOVELOVELOVELOVELOVELOVELOVELOVELOVE
LOVELOVELOVELOVELOVELOVELOVELOVELOVELOVELOVELO
ELOVELOVELOVELOVELOVELOVELOVELOVELOVELOVELOV
LOVELOVELOVELOVELOVELOVELOVELOVELOVELOVELO
VELOVELOVELOVELOVELOVELOVELOVELOVELOVE
LOVELOVELOVELOVELOVELOVELOVELOVELOV
VELOVELOVELOVELOVELOVELOVELOVEL
LOVELOVELOVELOVELOVELOVELOV
VELOVELOVELOVELOVELOVEL
LOVELOVELOVELOVELOV
OVELOVELOVELOVE
ELOVELOVELO
ELOVELO
ELO
V
1 reacties
1/13/2005
Muziekstokje
Normaal gezien is de titel van deze estafetteblog Muzikaal stokje, maar anders ging mijn regel van één woord in te titel te zetten uit de bocht.

Er is een online estafette aan de gang en het stokje werd via Stijn Orion doorgegeven aan mij. De bedoeling is vijf vraagjes te beantwoorden en vervolgens het stokje doorgeven aan drie andere webloggers.


1. Wat is de totale grootte aan muziekbestanden op je computer?
Dat draait rond de 114 MB op dit moment, netjes verdeeld over 24 files waarvan de grootste Housewife van Daan is (goed voor 8.112kb of 5:13 min).Kleinste van dienst is Start Believin' van Sweet Coffee. Als dat niet lekker Vlaams is allemaal.

2. Wat is je laatst gekochte cd?
One-Armed Bandit van de al even Vlaamse groep Zornik ergens in juni, maanden nadat ik ook hun debuutalbum The Place Where You Can Find Us had gekocht en die plat heb gedraaid.

3. Wat is letterlijk het laatst geluisterde nr voor je dit bericht las?
Deep Dish - Flashdance.
Het staat op dit moment ook bij mijn favoriete nummers van het moment hier links. Ik vrees dat de grote massa hun nummer Future of the Future van enkele jaren geleden niet (meer) kent. Ik ben gewoon weg van het genre en het was net op TMF. Tv is tegenwoordig mijn enige bron van muziek, vermits ik de radio geband heb uit mijn kot hier begin van dit academiejaar.

4. Geef 4 nrs door die je heel vaak luistert of die veel voor je betekenen.
(In willekeurige volgorde en de liedjes die voor mijn schat en mij veel heel betekenen, ontwijkend:)
Bob Sinclar - I Feel For You
Werd in die zalige zomer gebruikt in een televisiespot op Eurosport. Uit dezelfde periode datteert de '99-versie van Earth, Wind & Fire - September als begeleidende muziek voor de grote evenementen die ze zouden gaan uitzenden in september waaronder de Vuelta als ik mij dat goed herinner. Per 1 september ging Eurosport jammerlijk van de kabel bij ons thuis en heb ik dat nooit gezien. Traumatische ervaringen waren dat voor iemand die ook eens andere sporten wilde zien naast voetbal in die tijd. I Feel For You doet me steeds weer melancholisch worden.
Faithless - Insomnia
Het liedjes dat naar alle waarschijnlijkheid het meest aantal keer uit mijn speakers kwam aangolven. Het moeten honderden keren geweest zijn dat ik het verhaal van Maxi Jazz zijn slapeloosheid heb mee gepreveld en ik doe het nog steeds. Fantastische groep die dito muziek maakt.
Modjo - Lady
De clip verhaalt over de avonturen die een jong koppel en een vriend in een wrak van een auto meemaken gedurende 1 dag. Telkens ik het zie denk ik bij mezelf: "DAT is nu eens vakantie, dat wil ik ook". Een heel goedkope clip als je het mij vraagt, maar het geeft me zo'n ongelofelijk fantastisch zalig vakantiegevoel.
Moby - Porcelain
Dit lied hoeft weinig duiding me dunkt. Ik betwijfel dat er mensen zijn die het niet kennen en de mensen die het kennen zijn er waarschijnlijk allemaal even weg van.
Oh wat had ik hier graag mijn persoonlijk top 100 ook even toegelicht maar dat is voor later.

5. Aan welke 3 (4 of 5 is te zot) personen geef jij het stokje door en waarom?
Nadat Stijn Orion zijn lijstje blogvriendjes heeft afgegaan, ben ik ook reeds vele van mijn potentiële doorgeefmogelijkheden kwijt :). Toch geef ik de 3 stokjes graag door aan Ridder Dagmi, El Hombre en last but not least Pierre Vis. Enjoy!!
Edit: porcelain dus... @ Pierre Vis: tx
3 reacties
1/09/2005
Braafste
Over de gloednieuwe site van Dana Winner had ik het al eens. Dat is ook Het Nieuwsblad en Het Volk niet ontgaan. In haar artikel schrijft Karen Torben Nielsen vandaag in de zondagseditie van Het Nieuwsblad over de websites van bv's. De webstek van de Limburgse nachtegaal wordt daarbij niet over het hoofd gezien. Ze wordt omschreven als de braafste onderaan het artikel.
Als het aan Dana Winner ligt, krijgen we een gelukkig en kalm 2005 - een beetje zoals haar muziek dus. Dana's site blinkt uit door vrolijkheid, optimisme en pastelkleurtjes. Het enige frivole is dat haar gelukwensen uit een soort van sprekende champagnefles lijken te komen, al is het niet helemaal duidelijk of dat de bedoeling is. Verder loopt de site over van huiselijk geluk. Wie altijd al wilde weten wanneer Dana en haar vriend gingen samenwonen, wanneer ze met hem trouwde, wanneer hun dochter Chinouk geboren werd: zet koers naar de site. Of natuurlijk om te weten hoeveel variaties er zijn op een pastelkleurige jurk, want die vind je in overvloed in de fotogalerij.

Als dat geen mooie publiciteit is... Nog eens: jullie hebben een mooie site op het net gezet!

0 reacties
1/08/2005
Robotfoto
Een kwartiertje vrij tussen het blokken door? Probeer dan eens deze site uit. Je kunt er proberen je eigen robotfoto te maken. Het is heel gebruiksvriendelijk en je kunt het resultaat ook opslaan. Laat je mij dan ook eens het resultaat zien? Hier alvast de mijne! Naar het schijnt is het resultaat niet zo schitterend te noemen, maar ik kreeg het niet veel beter. Aan jullie om beter te doen.



WANTED

dead of alive



4 reacties
1/06/2005
Verkeer
" Ik ga er voor dit jaar," moet zuslief gedacht hebben bij de start van dit gloednieuwe jaar en dat deed fantastisch. Zo heb ik ook meteen goed nieuws te melden om deze blog 2005 in te tokkelen. Zuslief ging deze middag voor de eerste keer naar het theoretisch examen voor het rijbewijs. Volgende maand wordt ze immers 18. Tijd voor een rijbewijs dus. We krijgen dat thuis ter gelegenheid van ons "volwassen-worden". Het resultaat was verbluffend: 0 zware fouten, 0 gewone fouten. "In jaren niet meer gezien," liet de mevrouw in het centrum weten. Proficiat zus! Mag ik tweede chauffeur zijn?

2 reacties
Heden
Verleden
Links
Mercatore kent:
Mercatore blogt:
Mercatore leest:
Fotografie:
Geboekt
Af: Hendrik Conscience - De Leeuw van Vlaanderen
Nu: Milan Kundera - De Ondragelijke Lichtheid van het Bestaan
Dan: Barbara Tuchmann - De Waanzinnige Veertiende Eeuw
Shoutbox

Technologieën








My blog is $1,129.08.waard!
waard!En de jouwe?

Aanbevolen: schermresolutie 1024 x 768, browser:Mozilla Firefox