:: Mercatore ::
11/15/2004
Fietsen
De knalgele fietsen die de stad Gent samen met de Gentse universiteit en hogescholen voor een spotprijsje verhuurt, zijn immens populair bij studenten. Niet minder dan 2.500 studenten bollen ermee rond, en daarmee is de voorraad volledig op. Wie nu nog een huurfiets wil, moet even geduld uitoefenen.



De Gentse studenten hebben duidelijk hun weg gevonden naar het fietsverhuurproject studentENmobiliteit. Voor slechts 27 euro kunnen studenten een heel academiejaar beschikken over een huurfiets die piekfijn in orde is. Drie jaar geleden begon het project in Gent met tweehonderd fietsen, vorig jaar verhuurde de dienst al 1.300 fietsen en dit jaar heeft studentENmobiliteit 2.500 fietsen in eigen beheer. De vraag is echter zo groot dat al een maand na de aanvang van het academiejaar alle fietsen de deur uit zijn. Wie nu nog een huurfiets wil, belandt noodgedwongen op een wachtlijst met een honderdtal wachtenden. Reden is dat vzw Ateljee, die de fietsen assembleert, maar tien fietsen per dag kan leveren. Studenten die vandaag een fiets bestellen, moeten dus even geduld oefenen voor ze over hun stalen ros kunnen beschikken. StudentENmobiliteit verhuurde aanvankelijk vooral gerecupereerde fietsen, twee jaar geleden begon het met de aankoop van nieuwe fietsen. Ondertussen zijn meer dan 1.300 van de 2.500 fietsen gloednieuwe exemplaren. Bedoeling is dat er jaarlijks 700 nieuwe fietsen bijkomen. Zo hoopt studentENmobiliteit op lange termijn 6.000 Gentse studenten van een fiets te voorzien. De stad gaat binnenkort rond de tafel zitten met de Universiteit Gent en met de Gentse hogescholen om de financiering van de bijkomende fietsen te bespreken.


Bron: De Morgen

4 reacties:
  • Blogger Stijn schreef…

    Omdat je zo blijft aandringen heb ik dan toch maar eens op studentENmobiliteit geklikt. ;-) Niet dat ik een fiets nodig heb ofzo, de mijne wordt heus wel gemaakt. Morgen..

     
  • Anonymous Anoniem schreef…

    Het schijnt wel niet altijd even eenvoudig te zijn om je fiets terug te vinden tussen al die andere gele fietsen.

    Vraag maar aan Griffioen, die kan hele verhalen vertellen over zijn gele fiets...;-)

     
  • Anonymous Anoniem schreef…

    Idd, en verhalen dat ik kan vertellen over die *censored, explicity lyrics* gele fiets !!
    omwille van mn slot dat niet werkte werd mn fiets weggenomen wegens 'niet dubbel gesloten' en moest ik er nog s ?10 tegenaan smijten om hem opnieuw in ontvangst te nemen ...
    mijn studentenbudget vond dat niet zo leuk !!
    nu ja ...
    i'll survive
    griffioen x

     
  • Blogger Stijn schreef…

    # As long as I know how to love I know I'm still alive.

     
Een reactie posten
<< terug
 
Heden
Verleden
Links
Mercatore kent:
Mercatore blogt:
Mercatore leest:
Fotografie:
Geboekt
Af: Hendrik Conscience - De Leeuw van Vlaanderen
Nu: Milan Kundera - De Ondragelijke Lichtheid van het Bestaan
Dan: Barbara Tuchmann - De Waanzinnige Veertiende Eeuw
Shoutbox

Technologieën








My blog is $1,129.08.waard!
waard!En de jouwe?

Aanbevolen: schermresolutie 1024 x 768, browser:Mozilla Firefox